Manuele therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van gewrichten en anderzijds uw houding en bewegingen te optimaliseren. Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die zich door een vervolgstudie heeft gespecialiseerd in complexe gezondheidsproblemen van mensen met betrekking tot het bewegingsapparaat. Er wordt gestreeft naar hoogkwalitatieve zorg waarbij tijdigheid, veiligheid, effectiviteit en efficientie op de voorgrond staan.

De manueel therapeut handelt onder andere middels informeren, adviseren, oefentherapie en speciale handgrepen om de klachten te verhelpen. Dit gebeurt altijd in volledige samenwerking met de client. Manuele therapie kan u uitkomst bieden bij klachten als:

۷ hoofd- en nekpijn i.c.m. het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
۷ nek- en schouderklachten, al dan niet met uitstralingen naar de armen
۷ lage rugklachten, mogelijk met uitstralingen naar de benen
۷ hoge rugklachten i.c.m. rib- en borstpijn
۷ 
duizeligheid bij het bewegen van de nek
۷ 
spierspanningshoofdpijn
۷ kaakklachten, mogelijk in combinatie met nekklachten
۷
schouderklachten, elleboogklachten, pols-/handklachten
۷ heupklachten, knieklachten en enkel-/voetklachten

Wanneer u zich herkent in een van bovenstaande klachten is het mogelijk zonder verwijzing van de huisarts of specialist een onderzoek bij ons manueel therapeuten te laten doen. Mocht manuele therapie niet de beste optie zijn, dan zullen wij u, indien mogelijk, adviseren waar u het beste terecht kunt met uw klacht.

De behandeling wordt gegeven door manueeltherapeut Annika Spronk.

Bel voor informatie of een afspraak: 0167-563197