Sportmassage, massage bij kanker

Na het behalen van mijn diploma ben ik als sportmasseur begonnen in de praktijk van fysiotherapeut Ard Poot, nu Fysio Centrum Steenbergen.  Mijn diploma voor sportmasseur heb ik behaald bij het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) Tevens ben ik lid van deze vereniging waardoor ook de verplicht bij- en nascholingscursussen worden gevolgd van de sportmasseurs. Zelf ben ik een hardloper en 1 keer in de week ben ik in de sportschool te vinden.

 Sportmassage

Steeds meer mensen willen gezonder leven en sport neemt daarbij een grote plaats in. Bij topsport en recreatiesport zijn mannen, vrouwen, jong en oud in beweging. Maar bewegen kan spierpijn en blessures veroorzaken, waardoor  men niet verder kan. Veel blessureleed kunt u voorkomen. Een sportmasseur helpt daarbij.

Spierpijn en vermoeidheid zijn vaak voorlopers van blessures. Een massage na het sporten kan er voor zorgen dat u zonder spierpijn of vermoeidheid verder kunt. Preventief speelt de sportmasseur ook een belangrijke rol door het uitvoeren van functietesten (lenigheid en kracht) Hij adviseert over gezond en veilig sporten, kleding, voeding, schoeisel en hygiëne. Daarnaast is een sportmasseur geschoold in het aanleggen van beschermende tapes en bandages. Zo voorkomt u, dat er nieuwe blessures ontstaan of oude blessures weer opspelen.

De sportmasseur is er niet, zoals de naam doet vermoeden, alleen voor sporters. Ook niet sporters kunnen bij hem terecht voor een massage bij spierpijn of vermoeidheid. Mijn diploma voor sportmasseur heb ik behaald bij het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) Tevens ben ik lid van deze vereniging waardoor ook de verplicht bij- en nascholingscursussen worden gevolgd van de sportmasseur

Massage bij kanker

In behandeling (geweest) zijn voor kanker, heeft een grote impact op je lichaam en geest. Niet alleen de ziekte zelf maar ook de behandeling ervan is ingrijpend. Daarnaast kan je de stress van een onzeker toekomstperspectief ervaren. 

Een zachte en juist toegepaste massage helpt om het contact met en het vertrouwen in je lichaam te verbeteren. Ze brengt verlichting in tijden waar aanraking vooral bestaat uit medische handelingen. Bovendien kan de massage pijn, angst, slapeloosheid, depressieve gevoelend enzovoort verminderen. Massage op zich geneest niet, maar verhoogt wel gevoelig je levenskwaliteit en ondersteunt zo een vlotter herstel. Ontspanning heeft sowieso een positieve invloed op je immuunsysteem.

Ook voor wie niet meer kan genezen, biedt deze aangepaste massage een waardevolle en troostende ervaring.