Fysiotherapeute, oedeemtherapeute, bekkentherapeute

Ik ben Rachel, geboren op 15 oktober 1990 te Dinteloord. Van jongs af aan lag mijn interesse in sport & beweging en de medische wereld. Na het CIOS in Goes was de keuze al snel gemaakt om fysiotherapie te gaan studeren. Tijdens deze studie heb ik mijn stage ervaringen op gedaan in het Bravis ziekenhuis in Roosendaal op de afdeling Neurologie en Orthopedie. Het was leerzaam om patiënten te begeleiden in de eerste fase van revalidatie. In mijn laatste jaar heb ik mijn eindstage met veel plezier mogen lopen bij Fysio Centrum Steenbergen waar ik nu werkzaam ben. Tevens heb ik voor mijn afstudeerproject 4 maanden gewerkt in West Afrika (Ghana). Dit was een unieke levenservaring voor mij. In juli 2015 ben ik afgestudeerd aan de AVANS hogeschool te Breda.

Ik ben me verder gaan specialiseren in oedeemtherapie en bekkenfysiotherapie.

In September 2015 ben ik de 3 jarige Master opleiding Bekkenfysiotherapeut gestart. Klachten op het gebied van bekken, onderrug, buik- en bekkenbodem komen voor bij vrouwen, mannen en kinderen. Je helpt vaak problemen die je niet zomaar alledaags bespreekbaar maakt, juist dat maakt het behandelen als een uitdaging om samen met de patiënt te werken aan herstel.

De opleiding voor manuele lymfdrainage heb ik afgerond op de bekende Vodderschool in Antwerpen.

Ik vind het erg belangrijk om een patiënt als geheel te zien. Lichaam en geest samen en de invloed die ze op elkaar hebben. Met deze specialisaties kan ik een patiënt een gerichte behandeling bieden.

Naast mijn werk en studies hou ik van het buitenleven samen met mijn vriend en twee kinderen. Ik geniet van de paardensport en in de winter zit ik graag met mijn ski’s in de sneeuw. Verder besteed ik mijn vrije tijd graag met mensen die mij dierbaar zijn!

voor contact: rachel@fysiocentrumsteenbergen.nl