Praktijk eigenaar, fysiotherapeut, Dry Needling therapeut

Mijn naam is dus Ard en ik ben geboren in 1969. Voor diegenen die een beetje thuis zijn in de schaatssport was dit het tijdperk van Ard Schenk, naar wie ik door mijn ouders ben vernoemd.

Ik ben in 1991 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool West-Brabant (nu AVANS). In de acht jaar die hierop volgden ben ik flexibel werkzaam geweest als fysiotherapeut binnen diverse instellingen en was tevens werkzaam als medisch adviseur voor een bedrijf  gespecialiseerd in botgroeistimulaties. Daarnaast hield ik me ook vooral bezig met sporters.

Ik was toen verbonden aan twee voetbalclubs, en hield me in die tijd als zelfstandig fysiotherapeut al specifiek bezig met medische trainingstherapie binnen diverse fitness-centra. Dit concept is hedendaags sterk ontwikkeld maar stond destijds nog in de kinderschoenen. Een bescheiden twintig jaar ervaring binnen de fitnessbranche getuigd van mijn affiniteit met trainingstherapie, hetgeen me nu vaak van pas komt.

Na deze afwisselende periode heb ik een grote stap genomen door een particuliere praktijk over te nemen in Steenbergen, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in de huidige praktijk.

Mijn ‘specialisaties’ liggen vooral binnen de ruime ervaring die ik heb opgedaan in de laatste 20 jaar als fysiotherapeut. Naar mijn idee een vak zonder grenzen waarin we altijd weer bij kunnen leren! En elk mens die weer geholpen is met onze vaardigheden loont voor mij de moeite. Mijn motto hierbij is:  aandacht voor de patiënt.

Mijn hobby’s zijn zeer uiteenlopend. Ik ben graag in de natuur en maak graag bijzondere reizen. Ik houdt me een beetje bezig met fotografie. Ik geniet verder ook van muziek, lezen en tuinieren, en ik breng mijn tijd graag door met de mensen waarvan ik hou, zoals mijn vrouw Marina en zoontjes Dima en Ivo!

Voor contact: ard@fysiocentrumsteenbergen.nl