Fysiotherapeute, Sportfysiotherapeute, MSc Manueel Therapeute

Ik ben Annika geboren in 1982 te Emmerich (Duitsland).

Als fysiotherapeute kom ik op mijn werk iedere dag nieuwe uitdagingen tegen, iedere dag lopen er allerlei mensen bij ons de praktijk binnen, iedere dag zie ik verschillende blessures en klachten. Ik vind het heel leuk om met mensen te werken en hun zo goed mogelijk van hun klachten af te helpen.

Na mijn schooltijd in Duitsland ben ik in 2002 in Nijmegen fysiotherapie gaan studeren. Vervolgens heb ik in 2009 de opleiding tot sportfysiotherapeut  afgerond en in 2013 de opleiding tot manueel therapeut volgens het Maitland concept. In 2018 heb ik mijn Master of Science in manueel therapie behaald. Verder heb ik verschillende cursussen gevolgd onder andere het Mulligan Concept, Medical Taping en cursussen met de nieuwste inzichten voor klachten in de nek, rug, knie en schouder.

De afgelopen jaren heb ik mij intensiever gericht op schouderklachten. Sinds een aantal jaren zit ik in het Schoudernetwerk ZuidWestHoek. Dit is een samenwerkingsverband tussen orthopedisch chirurgen van het Bravis Ziekenhuis en gespecialiseerde fysiotherapeuten. Dit schoudernetwerk is opgezet om de kwaliteit van de diagnostiek en behandeling van schouderklachten te verbeteren. Wij leveren betere zorg door het delen van onze specialistische kennis, duidelijke afspraken en
heldere afstemming tussen orthopeden en fysiotherapeuten.

Veel kwaaltjes kunnen worden voorkomen door een actieve en gezonde levensstijl en ik vind het mooi om mensen op deze weg te kunnen begeleiden. Met een gezond lichaam kan je meer en geniet je meer. Ook vind ik het heel erg leuk om sporters te begeleiden met blessures of andere klachten omdat ik zelf sportief ben en met topsporters samen heb gewerkt.

Mijn vrije tijd geniet ik om zelf te sporten, mijn passie is triatlon.

Voor contact; annika@fysiocentrumsteenbergen.nl